Breda – Spijkenisse – Breda

Breda – Spijkenisse – Breda

Vandaag stond de rit Breda – Spijkenisse – Breda op het programma. Er werd vanaf de tank gereden richting het eiland “Voorne Putten”. De uitdagingen lagen o.a. in 2 pittige tunnels en een aantal bruggen en uiteraard was de afstand (+/_ 145 km) ook een uitdaging. Wind van betekenis stond er niet (of lag dat aan het feit dat ik continu als wegwijzer op de 2e rij uit de wind werd gereden…). Via ietwat smalle fietspaden in de Rhoonse Grienden fietsten we parallel aan de Maas richting Spijkenisse. De “beroemde” Spijkenisse brug werd nu door een 14 koppig Bredania peloton beklommen. Deze brug, dat eerder in 2015 door het Tourpeloton werd beklommen, was voor ons uiteraard een eitje. (Wilco Kelderman crashte op de rotonde net voor deze brug waardoor zijn Tour voor de 1e keer verpest werd).

In Spijkenisse aangekomen hield het peloton een kleine educatieve pauze bij een standbeeld van o.a. de overgrootvader van ondergetekende. Drie levensgrote beelden van “de mannetjes op de Krom” waar in vroegere dagen de laatste roddels maar ook het loon van de landarbeiders werden besproken.

Na deze korte tour vervolgden we de weg naar het pontje bij Hekelingen – Nieuw Beierland. Aangekomen op de Hoekse Waard was het even zoeken naar een geopend zonnig terras. Eenmaal gevonden werd er genoten van koffie, gebak en chocomel..

Er werd daarna gereden naar Numansdorp en via de Haringvlietbrug kwamen we weer op bekend Brabants terrein. Verwacht werd dat de groep in 2 stukken zou breken maar de groep bleek eensgezind en persoonlijk vind ik dat veel gezelliger! Tot aan Breda bleven we bij elkaar (enkele demarrages op viaducten daargelaten.. ). Bij aankomst in Breda besefte ik mij weer dat ik 16 jaar geleden een van de beste keuzes uit mijn leven heb genomen. Toen besloot ik namelijk te verhuizen naar Breda en nog iets later lid te worden van onze mooie club! De rest is geschiedenis…

Groeten en bedankt voor de gezelligheid vandaag!

Robin.

Spijkenisse_Breda

Reacties zijn gesloten.