Algemeen

Algemeen

TC Bredania

TC Bredania – Fun4Bikers is opgericht in 1983. We hebben ongeveer 80 leden in de leeftijd van midden twintig tot eind zestig met een gevarieerde conditie. Deze verschillen in leeftijd en conditie nemen we binnen onze vereniging als belangrijk uitgangspunt en daarom zijn we doorlopend op zoek naar nieuwe leden die deel willen nemen aan ons zeer uitgebreide fietsprogramma. Dat hebben we namelijk beter voor elkaar dan de meeste andere fietsclubs.

Wanneer fietsen wij?

Van maart t/m oktober fietsen we meerdere ritten per week in clubverband. Dus als je een keer moet overslaan doe je gewoon de volgende rit mee.

Op zondagochtend starten we met de complete groep, of splitsen we in twee groepen omdat dit voor de veiligheid beter is. Gaandeweg de rit wordt er eventueel opgesplitst in twee groepen van verschillende snelheden. Dit biedt je dat de mogelijkheid om per zondag te bepalen of je met de meer of minder getrainden mee fietst. Bijvoorbeeld na een late feestavond is dat wel zo prettig.

Op woensdagavond (van april t/m augustus) rijden er meerdere groepen met een hogere gemiddelde snelheid dan bij de zondagrit.

Buiten het fietsseizoen (november t/m februari) zijn veel leden actief op de mountainbike/cyclocross fiets. Dit gebeurt zowel individueel als met andere leden van de fietsclub.

Hoe fietsen wij?

Zowel op zondag als op woensdag rijden we volgens het onderstaande principe. Iedereen komt hierbij dus op kop, je bepaalt alleen zelf hoelang.

Als uitgangspunt voor alle ritten die wij zelf organiseren of waar wij in clubverband aan deelnemen geldt: “samen uit, samen thuis”. Dus als bijvoorbeeld iemand een lekke band heeft, dan wachten we als fietsclub op elkaar.

Zondagochtendrit

De rit op zondagochtend vormt de basis van onze vereniging waarbij de zogenoemde ‘wegwijzers’ de route bepalen. De wegkapitein houdt het tempo van de groep in de gaten en staat de minderen van de dag bij. Iedere rit heeft een andere bestemming. We vertrekken vanaf Veloz, Wilhelminapark 25 in Breda.

Op basis van de opkomst zal er besloten worden of er gezamenlijk wordt gestart of vanwege de veiligheid in twee groepen. Halverwege de rit wordt er gestopt en is er de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken. Na de koffiepauze wordt er eventueel opgesplitst in twee groepen van verschillende snelheden.

Er wordt gereden met gemiddelde groepssnelheden van ongeveer 30 km/h en 32 km/h. Het kan voorkomen dat er pas na de koffiepauze twee groepen worden gevormd. De afstanden per rit variëren van 70 kilometer, vroeg in het seizoen, tot af en toe 120 kilometer later in het jaar.

Een wegkapitein houdt elke rit toezicht op het volgen van de juiste route, veilig rijden en het aanhouden van de bedoelde snelheid. Ook weet hij de weg naar een geschikte plek voor de koffiepauze.

Woensdagrit

Dit rit op woensdagavond is meer gericht op snelheid en heeft daarom voor de veiligheid altijd dezelfde route. Net als de zondagrit wordt er vertrokken vanaf Veloz, Wilhelminapark 25 in Breda.

Op basis van de opkomst zal er besloten worden om in twee of drie groepen te starten. Groep 1 rijdt gemiddelde groepssnelheden van ongeveer 40 km/h, groep 2 rijdt ongeveer 37 km/h en groep 3 rijdt ongeveer 34 km/h.

Toertochten

Ook is het mogelijk om in clubverband aan toertochten deel te nemen zoals bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen, Volta Classic, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, Jean Nelissen Classic en La Marmotte. Houd de berichten op Cyql en Facebook in de gaten. 

Kennismaking en informatie

Al met al meer dan voldoende redenen om je via onze website aan te melden als lid of een kennismakingsrit mee te maken. Tijdens de rit spreek je al meteen een aantal leden en de wegkapitein kan je dan persoonlijk alles uitleggen en je vragen beantwoorden.

Je bent dus van harte welkom bij TC Bredania – Fun4Bikers!