Algemeen

Algemeen

TC Bredania

TC Bredania – Fun4Bikers is opgericht in 1983. We hebben ongeveer 80 leden in de leeftijd van midden twintig tot eind zestig met een gevarieerde conditie. Deze verschillen in leeftijd en conditie nemen we binnen onze vereniging als belangrijk uitgangspunt en daarom zijn we doorlopend op zoek naar nieuwe leden die deel willen nemen aan ons zeer uitgebreide fietsprogramma. Dat hebben we namelijk beter voor elkaar dan de meeste andere fietsclubs.

Wanneer fietsen wij?

Van maart tot en met oktober fietsen we meerdere ritten per week in clubverband. Dus als je een keer moet overslaan doe je gewoon de volgende rit mee.

Elke zondagochtend starten we met de complete groep, of splitsen we in twee groepen omdat dit voor de veiligheid beter is. Verder biedt je dat de mogelijkheid om per zondag te bepalen of je met de meer of minder getrainden mee fietst. Bijvoorbeeld na een late feestavond is dat wel zo prettig.

Op woensdagavond (van april t/m augustus) rijden er meerdere groepen met een hogere gemiddelde snelheid dan bij de eerder genoemde groepen.

Zowel op zondagochtend als op woensdagavond rijden we volgens het onderstaande principe. Iedereen komt hierbij dus op kop, je bepaalt alleen zelf hoelang.

Buiten het seizoen (november t/m februari) zijn veel leden actief op de mountainbike/cyclocross fiets. Dit gebeurt zowel individueel als met andere leden van de fietsclub.

Als uitgangspunt voor alle ritten die wij zelf organiseren of waar wij in clubverband aan deelnemen geldt: “samen uit, samen thuis”. Dus als bijvoorbeeld iemand een lekke band heeft, dan wachten we als fietsclub op elkaar.

Zondagtocht

De toertocht op zondag vormt de basis van onze vereniging waarbij de zogenoemde ‘wegwijzers’ de route bepalen. De wegkapitein houdt  het tempo van de groep in de gaten en staat de minderen van de dag bij. Iedere tocht heeft een andere bestemming. We vertrekken vanaf  “de Tank” in het Wilhelminapark in Breda.

Op basis van de opkomst zal er besloten worden of er gezamenlijk wordt gestart of in twee groepen. Er wordt gereden met gemiddelde groepssnelheden van ongeveer 26-28 km/h (Toergroep) en 29-31 km/h (Fungroep). Het kan voorkomen dat er pas na de koffiepauze twee groepen worden gevormd. De afstanden per rit variëren van 70 kilometer, vroeg in het seizoen, tot af en toe 120 kilometer later in het jaar.

Een wegkapitein houdt elke rit toezicht op het volgen van de juiste route, veilig rijden en het aanhouden van de bedoelde snelheid. Ook weet hij de weg naar een geschikte plek voor de koffiepauze.

Klassiekers

Binnen ons jaarprogramma vallen ook toerklassiekers, zoals bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen, Volta Classic, Parijs-Roubaix en de Jean Nelissen Classic. Buiten clubverband rijdt een aantal leden ook mee met klassiekers zoals Luik-Bastenaken-Luik, Les Trois Ballons en La Marmotte.

Kennismaking en informatie

Al met al meer dan voldoende redenen om je via onze website aan te melden als lid of een kennismakingsrit mee te maken. Tijdens de rit spreek je al meteen een aantal leden en de wegkapitein kan je dan persoonlijk alles uitleggen en je vragen beantwoorden.

Je bent dus van harte welkom bij TC Bredania – Fun4Bikers!