Jean Nelissen Classic

Jean Nelissen Classic

De “Jean Nelissen Classic” is een traditie in onze club die al jaren staat voor heerlijk klimwerk op prachtige Luxemburgse wegen. Ook staat het 100% garant voor een weekend portie gezelligheid. Dit jaar reizen er 15 Bredania’rs af naar Vianden, Luxemburg. Op vrijdagmiddag arriveerden de eerste fanatiekelingen en nestelen zich op het terras van het voor ons inmiddels bekende hotel Petry. In de avond druppelen de laatste Bredania’rs in Vianden binnen en worden de plannen voor de volgende ochtend gesmeed. De weersvoorspellingen zijn ongunstig: er wordt in de ochtend flink wat regen voorspeld. Toch worden er plannen gemaakt om 8u te starten, de meeste maken plannen om de 145 km te rijden, een kleiner groepje maakt plannen voor de 180 km en een enkeling wil toch eens gaan voor de 220km… Voor de zaterdagavond was ook enthousiast programma bedacht: een welverdiend 3 gangen diner en daarna door naar de afterparty met de Duitse life band “Roxx Busters band”….

De volgende ochtend… Het regent in Vianden als pijpenstelen en de plannen wordt licht gewijzigd, de afstanden en het tijdstip van vertrek zijn een discussie aan de ontbijttafel. Feit is wel: iedereen is op tijd aan het ontbijt begonnen, maar niet iedereen is in wielerkleding.

Bij het afhalen van het startnummer zie ik dat toch wel iedereen om 8u bij de start verschijnt. Zelf had ik bedacht om samen met Vincent wat later te vertrekken in verband met de regen. Maar eerlijk gezegd, de regen en kou vallen best mee! Ik snel me naar de kamer waar ik me omkleed. Dan beginnen Vincent en ik, 45 min later dan de rest, aan de Jean Nelissen Classic 2015.

Na een uurtje was de regen toch ook wel vertrokken en wat volgde was een prachtige en redelijk warme dag. Bijzondere namen voor de diverse klimmen kwamen deze dag voorbij: Putscheid, Passage de Munshausen, Wilwerwiltz, Bourscheid. De organisatie van de JNC schoot af en toe iets te kort bij de verzorgingsposten. Water was er genoeg maar het proviand was bij een enkele post al op. De organisatie beloofd beterschap en wijt dit aan onervarenheid van een aantal nieuwe vrijwilligers.

De Bredania’rs hebben stuk voor stuk mooie afstanden gereden waar iedereen trots op kan zijn: De 145 km (3700 hm) is voltooid door Alexander, Arjan, Cees, Derk, Joost W, Marc, Raoul, Ronnie, Taco en Vincent.

145

 

 

 

 

 

De 180 km (4600 hm) verreden door Arno, Bart, Bram, Joost L, Robin en Wim.

180

 

 

 

 

 

Na deze zware dag volgde een zeer gezellig 3 gangen diner in hotel Petry. (Dank voor de organisatie Alexander!).

En de afterparty..? Die Jean Nelissen Classic blijkt toch wel zo zwaar te zijn dat na het heerlijke diner een ieder naar zijn bedje vertrok..

Robin.

Reacties zijn gesloten.