Mergelheuvelland Gezellige Afsluiting Klimseizoen.

Mergelheuvelland Gezellige Afsluiting Klimseizoen.

Het einde van het wegseizoen nadert en al zullen er zeker nog TC Bredania zondag ritten volgen, het klimseizoen is met deze Mergelheuvelland tocht prachtig afgesloten.

Met een enthousiaste groep van 9 man werd er gestart vanuit St. Geertruid. Na al het klimgeweld van dit afgelopen seizoen was er van spanning voor de komende tocht weinig sprake. Toch stond er voor de meerderheid van onze groep een flinke tocht op het programma:130 km met net iets meer dan 2000 hoogtemeters.

De start was vanzelfsprekend alleszins “rustig”. Aangewakkerd door een stoot adrenaline spurtte de gehele TC Bredania groep zoals vanouds vanuit de startblokken. De eerste col werd aangevallen alsof het een ordinair viaduct was en ook de 14 komende geclassificeerde heuvels werden met gezonde competitie bestreden.

De eerste officiële stop en controle plaats had de organisatie gepland op 23 km vanaf de start, iets waar deze gedreven Bredania leden zich natuurlijk niet in konden vinden: veel te vroeg en totaal onnodig. Behalve voor een enkeling die er een sanitaire stop van maakte..

Vlak na die stop bleek alle ballast die je had er 1 te veel. De beklimming van “Rue Tesny” bleek een behoorlijk pittige kuitenbijter. Enkele honderden meters van 17% tot 19% waren genoeg om de enthousiaste gezichten om te toveren naar verbeten gezichten.

Op het splitspunt van 90 km afzien of 120 km afzien besloten Derk, Marc en Vincent de route van 90 km te rijden. Angelo, Bart, Joost, Frank, Robin en Taco begaven zich op het 120 km parcours.

Op de mooie en af en toe zware beklimmingen die de MH2D organisatie had uitgezet werd door iedereen flink genoten beseffende dat dit mooie klimseizoen toch alweer veel te snel voorbij is gegaan. Wat een klimseizoen! O.a. diverse Limburg / Ardennen classics, La Marmotte, Giro delle Dolomitti, Mont Ventoux en Ardéchoise hebben de kleuren van TC Bredania mogen begroeten. Maar na deze laatste toertocht in Limburg en afgesloten door een gezellig etentje is dat klimmen dan toch wel echt voor dit jaar voorbij (op een paar Brabantse viaducten na..).

Nu rest ons nog een aantal mooie zondagochtend ritten te gaan. Tot 26 Oktober kunnen we op de weg nog gezellig met elkaar een paar mooie ritten rijden. Lekker napraten over dit mooie seizoen en stiekem alweer mooie plannen maken voor het volgend wegseizoen. En vergeet uiteraard niet het komende crossseizoen of het special voor ons opgezette spinprogramma!

Tot snel weer!

RobinIMG_1392

 

Reacties zijn gesloten.