Nieuw lid: Bouke Jansma

Nieuw lid: Bouke Jansma

Hallo,

Ik werk vanaf 1975 bij de politie in allerlei hoedanigheden: waterpolitie, docent, controller, beleidsmedewerker en de laatste jaren als (nautisch) jurist.

Ik heb twee grote hobby’s: wielrennen (eigenlijk meer fietsen) en schaken. Ik combineer deze beide sporten onder het motto: “Met schaken kan ik de zinnen verzetten en met fietsen kan ik de zetten verzinnen”.

Met mijn vrouw heb ik (op een trekkersfiets) bijna heel Europa doorkruist en de laatste jaren ben ik (mede dankzij deze ervaring) in mijn vele vrije tijd fietsbegeleider bij een commerciële reisorganisatie uit Alblasserdam.

Ik begeleid dan ongeveer vier keer per jaar een groep mensen ergens in Europa gedurende 7 – 14 dagen. Dit jaar is dat Toscane (al geweest), Oostzeekust, Berlijn-Stralsund en Keulen – Comomeer.

Mijn taak is dan zorgen dat de mensen het naar hun zin hebben en veilig aankomen, veelal van hotel naar hotel. We hebben het dan met name over de doelgroep 55 – 85 jaar op gewone fietsen, steeds meer e-bikes en dagafstanden van 35 – 60 kilometer, waarbij genieten van de omgeving voorop staat.

Ik heb 3 zonen, waarvan de middelste in Breda woont en ook een begenadigd (race-)fietser is.

Racefietservaring op zich heb ik redelijk veel, omdat ik jaren tussen Breda en Dordrecht (70 km v.v.) heen en weer naar mijn werk heb gereden.

Doordat ik nu een andere werkplek heb gekregen, fiets ik veel minder. Dat is de hoofdreden dat ik me bij jullie heb aangesloten. Ervaring m.b.t. het rijden in pelotons heb ik nauwelijks en ik moet eerlijk zeggen dat ik het af en toe best een beetje eng vind met hoge snelheid zo dicht naast en achter elkaar te rijden. Maar dat gaat vast wel wennen.

En jullie lijken me allemaal kei-gezellig. Dus ik heb er erg veel zin in!!!.

Groetjes, Bouke

Reacties zijn gesloten.