Nieuw Lid: Jeroen Bouwman

Nieuw Lid: Jeroen Bouwman

Hoi allemaal,

Mijn naam is Jeroen Bouwman en ik kom graag bij jullie club fietsen. Ik heb met een aantal van jullie al kennis gemaakt op de woensdagavond. Voor alle anderen hieronder een introductie.

Fietsen doe ik al vanaf mijn 16e. Ik werd meteen verliefd op de sport en samen met mijn beste vrind gingen we al snel sparen voor een onwijs gave mtb Giant Cadex. Met een carbon voorvork welteverstaan. Ik woonde toen in Best en in de weekenden werd steevast getraind, weer of geen weer. Al snel ben ik mtb wedstrijden gaan rijden en zat ik 6 dagen per week op het zadel. Eerst in Nederland en later vrijwel alleen in België. Trainen deed ik vooral op de racefiets en elke woensdagmiddag ging ik trainen in de Limburgse heuvels. Dinsdag en donderdag gingen we met een grote groep rijden in België en af en toe pakte ik een criterium mee voor de snelheid. Ik heb in diverse mtb treams gereden in 100’en wedstrijden. Een top tijd!

Na een jaar of tien vond ik dit intensieve mtb leven wel genoeg. Mijn 25-urige werkweek voor het fietsen werd opgeschroefd en ik ging samenwonen. Later kwamen daar 2 zoons bij en het werd wat meer zoeken naar tijd om op de fiets te zitten. Wellicht een scenario wat meerderen van jullie herkennen;) Ik woonde destijds in Den Bosch en verhuisde in 2008 naar Princenhage in Breda. Ik heb een jaar bij de Jonge
Renner meegereden en heb toen de overstap naar Sprint gemaakt. Hardlopen bleek ook erg leuk om te doen en het ging me goed af. Bovendien was ik in een uurtje klaar met trainen, iets wat goed uitkwam
met het drukke gezinsleven.

Inmiddels woon ik 14 jaar in Breda (nu in het Ginneken) en werk ik als stedenbouwkundige bij de gemeente Oosterhout. Ik heb vorig jaar met een nieuwe partner wederom een zoon gekregen. Heel bijzonder vind ik dat. Het fietsen heb ik wat meer opgepakt omdat ik te veel blessures heb met het hardlopen. We hebben een campertje en zijn veel weekenden op pad. En natuurlijk gaat de fiets dan mee. Ik kom net terug van een paar weken Pyreneeën waar ik met de racefiets diverse cols heb gereden en
een paar weken Noorwegen waar ik de vering van mijn mtb serieus heb getest. Fietsen in de bergen blijft voor mij toch het allermooist!

Fietsen met een groep vind ik gezelliger dan alleen, vandaar mijn lidmaatschap. Ik zal niet elke week in de gelegenheid zijn om mee te trainen, maar ik zal zeker een poging wagen om regelmatig mee te gaan.

Tot kijk,
Groet, Jeroen

Reacties zijn gesloten.