Parijs Roubaix 2016

Parijs Roubaix 2016

Parijs Roubaix een echte klassieker !!!!

Maar liefst 14 Bredania renners aan de start voor deze rit door “de hel van het noorden”.
Waar we bij de editie 2015 nog in een “afwerk” hotel zaten , verzamelde we dit jaar in het Mercure hotel.
Mooie kamers, een goed bed en zelfs uitgerust met een echte stortdouche, prima de luxe dus.

We besloten vrijdag om in het hotel te eten, dit tegen het principe van Luuk (eet nooit in het hotel waarin je verblijft). Luuk had gelijk !!!! Na een merkwaardige bandenwissel aan tafel besloten we naar bed te gaan , immers de wekker werd op 4 uur gezet, want de fietsen werden om 5 uur bij de bus verwacht.

In de bus bus is het advies goed eten, dus broodjes, yoghurt en koeken gestapeld, met het gevolg dat ik bij aankomst in Busigny de “dixie” moest opzoeken. Dit samen met 100 andere renners, wat echt een “hoop” heeft opgeleverd.

Eindelijk iedereen opgelucht aan de start 8 crossers, 4 mountainbikes en 2 racers. Gezamelijk in de voor ons bekende Bredaniatrein naar de eerste 3 sterrenstrook gereden, welke er niet netjes bij lag , veel modder, nat dus glibberig. Menig renner dacht: wat is dit, maar gelukkig lagen de andere stroken er droog en goed bij. De eerste 45 km bij elkaar gebleven, waarin de haantjes zich op de kasseistroken goed konden uitleven. Absolute winnaar volgens mij : Bram.

Toch beter om je eigen koers of tempo te rijden, en zo kwamen de mountainbikers en een crosser bij elkaar te zitten. Marc was ouderwets op dreef en reed als een harmonica of te wel gashendel open en weer dicht  Luuk en Arno kwamen voorbij, die zagen we pas terug bij de finish.

Zuidwesten wind met een zonnetje erbij, goed weer dus. De Trouee d’ Arenberg is een van de moeilijkste stroken maar iedereen kwam hier heelhuids overeen.
Patrick en ik gingen voor Rika iets te snel, zodat ze alleen onze achterkant op de foto kon zetten (gemiste kans). Wel hebben we hier nog een groepsfoto kunnen maken, maar Parijs Roubaix betekent ook blijven fietsen en viel de groep om verschillende redenen uit elkaar.

Na 169.25 km arriveerde Patrick en ik in de Velodrome in Roubaix, moe maar voldaan.

Bram Was dit jaar de pechvogel, hij zat voor 200% in zijn wedstrijd toen zijn derailleur het begaf en zich door Rika moest laten ophalen.
De rest heeft zonder kleerscheuren de eindstreep gehaald.

Nog enkele feitjes:
* Vincent heeft genoten van Parijs Roubaix.
* Joost heeft zijn wel verdiende medaille.
* Saskia is een top renster.
* Bram en Leon keren nog een keer terug.
* Arian reed zijn 1 ste Parijs Roubaix.
* Koen sliep samen met zijn vrouw.
* Arnold houdt alleen maar van droge kasseien.
* Luuk een vlieggewicht over de stenen.
* Arno een self made coureur.
* Marc goed in zijn vel.
* Jonathan altijd top drie.
* Patrick een echte meesterknecht.
* Rob is en blijft de kasseienkoning (Zijn niet mijn woorden).

Met dank aan allen voor de gezelligheid.

Groeten Rob.

Parijs_Roubaix_2016 Parijs_Roubaix_2016_2

 

Reacties zijn gesloten.