Route des legendes Ardennen verslag door Robin

Route des legendes Ardennen verslag door Robin

Wat kan het leven van een (toer) wielrenner van TC Bredania toch mooi zijn! In Noord Frankrijk wordt een geweldig mooie droom nageleefd door de mythische rit Parijs – Roubaix te rijden. En in de Waalse Ardennen worden de voorbereidingen voortgezet voor een andere droom: La Marmotte 2014.

Bram, Taco,Vincent en Robin rijden hier vanuit Aywaille een trainingsrit geïnspireerd door de klimroute “Route des Legendes”. Normaal een rit van 100 km en 1400 hoogtemeters. Door Vincent is deze route omgetoverd tot 107 km en maar liefst 1900 hoogtemeters. Het verschil met de originele “des Legendes” route zit in de keuze om zo min mogelijk autowegen te kiezen en in plaats hiervan “rustige” (“rustige” heeft een speciale betekenis in ons TC Bredania peloton) zijwegen te rijden. Deze rustige zijwegen zijn zo rustig omdat het hellingspercentage vaak omhoog schiet zodra je je enkele meters op dit pad begeeft. Geen hond die daar voor zijn plezier voor kiest. Behalve bovengenoemde renners uiteraard.

Om enkele voorbeelden te noemen:
“Sur le Thier” waar enkele meters tot wel 25% zijn en het wegdek erbarmelijk slecht is.

De heftige kuitenbijter “Sur Steppes” waar je als het het ware stapsgewijs een aantal heftige beklimmingen achter elkaar te verwerken krijgt. Hellingspercentages tot 15% .

La Redoute (o.a. bekend van Luik-Bastenaken-Luik) die als toetje in de route verwerkt zit. Deze laatste beklimming van de dag heeft ons allemaal doen kraken. Na ruim 100 km doet zo’n Redoute gewoon pijn in alle vezels van je lijf. Ondanks die pijn hebben alle 4 renners deze laatste klim van de dag succesvol kunnen afronden. En daar waren we stiekem toch een beetje trots op..

Mannen dank voor de gezellige en o zo zware dag! Het was een geweldige training!

La Redoute

Reacties zijn gesloten.