TC Bredania aan de Costa Brava

TC Bredania aan de Costa Brava

TC Bredania aan de Costa Brava

Op zaterdag 25 oktober vertrok een groep onder leiding van Nikie naar Calella de Palafrugell in Spanje. In drie auto’s, vol geladen met fietsen en fietskleding 1250 kilometer zuidelijker.

De heen weg was voor twee auto’s geen probleem, maar Cees en Rien stranden net na Luxemburg, de auto zei doe het zelf maar. Gelukkig kwam er redding, De gestranden werden opgehaald door familie uit België en konden daar de reis voortzetten met een ander auto.
De verloren tijd werd in de nacht van zaterdag op zondag ingehaald. Om half tien zondagochtend werd aangesloten bij de rest van de groep. Bart was zo vriendelijk om als chauffeur op te treden voor de gestranden, nadat zij een verfrissende douche hadden genomen in Novotel in Montpellier.
Rond één uur werd de eindbestemming bereikt en konden de mobilhomes worden betrokken door de atleten.

Op maandagochtend stipt half tien was het verzamelen om de eerste tocht te rijden. De tocht ging over 78 kilometer met een hoogteverschil van rond de 50 meter. De rijders doorstonden deze proef onder leiding van Nikie met verve. In de rit was een klim van 6 kilometer met een gemiddeld percentage van 6 procent met uitschieter van 9 procent.

De dinsdag werd na een goed ontbijt de tweede etappe afgelegd. Deze tocht was beduidend zwaarder en voerden over 104 km door het mooie landschap van de Costa Brava. Hier werden drie klimmen bedwongen. De stijging percentages waren gelijk aan de vorige dag, maar meer lengte. Een ieder kwam op eigen kracht boven. Er werd genoten van het prachtige uitzicht en landschap. Waar Mark menig duel uitvocht met Nikie. Vincent had deze dag rust genomen om te herstellen van een hevige verkoudheid. Koste hem punten in het Strava klassement.

De dag werd afgesloten na de tocht met een wel verdiende rust en een aperitief. Een klein biertje, Radler of wijntje voor de liefhebber. Daarna was er een echt renners maaltijd, risotto met vlees en groenten om de koolhydraten weer aan te vullen.

De vierde dag was voor een gedeelte van de groep een rustdag en er werd een tocht van zo’n veertig kilometer over vlakke weg gefietst. Twee renners besloten vooraf na dertig kilometer een extra lus te maken van zo’n 110 kilometer met een aantal goede beklimmingen. Vincent en schrijver kwamen uit op 144 kilometer. 1301 meter hoogteverschil. De tocht ging over een viertal klimmen en kwam uit langs de prachtige kust boven Tossa de Mar. Op deze tocht werden Vincent en Rien door diverse profs ingehaald die daar hun training ronde hadden. Voor hen een klein moeite om niet aan te sluiten. (wat gaan die renners hard zo’n berg op). Wel werd er genoten van de weg langs de kust. Na zes uur en zeventien minuten werd de thuisbasis weer bereikt en konden de reserve wederom worden aangevuld.

Donderdag werd besloten een rustige tocht te maken over zo’n tachtig kilometer met enig klimwerk en bijtijds weer terug te zijn voor de zon aanbidders. ’s middags werd een bezoek gebracht aan Pals. Deze historische stad is de moeite waard om te bezoeken en gezellig op een terras iets te nuttige. Bijzonder is dat hier heerlijk chocolade wordt gemaakt en natuurlijk te koop is.

Eén na de laatste dag werd de koninginnenrit verreden over 114 kilometer. De weg voerde wederom langs de prachtige kust. Hier kwamen wij Koen de Korte in volle training tegen. In vol vermogen langs de kust weg heen en terug. Imponerend om dit te zien hoe hij hier traint. De beklimmingen begonnen voor een aantal renners goed door te wegen. Verrassend was het dat onze Bart steeds sterker werd en zijn conditie aan het herstellen is. Indrukwekkend is hoe onze Cees goed zijn tempo bepaald en iedere keer weer monter bovenkomt en met een grote grijns op zijn gezicht de streep haalt. Vincent en Mark vechten samen hun duel uit. Strava laat de resultaten van hun inspanningen goed zien. Gezien op Strava dat Vincent niet onderdoet voor Kruiswijk. Roxanne gedroeg zich kranig en heeft een puike prestatie geleverd. Om voor het eerst in september in heuvelachtig gebied te rijden en alles beven te komen.

De zaterdag zijn Cees en Roxanne Barcelona gaan bezoeken. Heerlijk gewandeld en genoten van de binnenstad. De andere hebben gewerkt aan hun Strava image. Een ronde van 77 kilometer in heuvelachtig gebied werd met meer dan 30 kilometer gefietst. Als schrijver van dit verslag heb ik mij deze rit beperkt tot wieltjes plakker. (kon echt niet meer overnemen). Denk dat na een week fietsen waar meer dan 600 kilometer is gefietst met een hoogte verschil van meer dan 7000 meter wel mag.

Afsluitend een heerlijk week fietsen in een andere omgeving. Prima ritten samengesteld door Nikie, die mede een prima locatie heeft uitgezocht. Hebben elkaar beter leren kennen, zeer knap dat 7 verschillende personen die elkaar kennen van fietstochten zeven dag met elkaar optrekken.
(de auto van Cees is inmiddels weer in Nederland).

Groeten Rien

1 3 2 4

Reacties zijn gesloten.