Verslag van een heerlijke fietsdag in Zuid-Limburg

Verslag van een heerlijke fietsdag in Zuid-Limburg

valkenburg
Met een groep van 6 mensen hadden we afgesproken om lekker te gaan trainen in Zuid-Limburg.
In de ochtend samen met Leon vertrokken naar Heijenrath, waar Jonathan zijn basiskamp had. Het plan was om met z’n 3e naar Valkenburg te fietsen, waar we de rest zouden ontmoeten. Helaas kreeg Jonathan al gelijk bij de eerste afdaling een lekke band. Jonathan besloot om met de auto naar Valkenburg te rijden. Leon en ik gingen in een lekker tempo naar Valkenburg. Daar haalde we eerst Arnold op die bij het Chateau St Gerlach had overnacht.
Dit chateau lijkt mij een leuke slaapplaats voor de volgende keer, hopelijk wilt Walter dit dan sponseren !

Koen en Saskia sloten tijdens onze lunch aan bij het Amstel Gold xp café (zie ook de foto). Je zult je wel afvragen waarom Koen er niet opstaat. Nou die zag 2 politieagenten naar de parkeerplaats lopen, terwijl hij nog niet betaald had voor zijn auto. Sprintend op zijn racefiets ging ie de agenten voorbij. Gelukkig was ie op tijd en kreeg hij geen bon voor het parkeren. Helaas wel voor te hard rijden op zijn fiets…
Uiteindelijk vertrokken we voor een mooie tocht van circa 113 km (lus 2 Amstel Gold) Tempo was lekker en bij de eerste klim werd al duidelijk dat het koers was. Zo ging dat een tijdje door. Lekker elkaar beloeren en volle bak naar boven rijden. Saskia was de enige die verstandig was en reed iedereen op de top weer voorbij omdat de rest nog stond uit te hijgen.
Het weer werd ook steeds beter, maar de beklimmingen werden ook steeds zwaarder. Met als zwaartepunt de heuvels rond het Vijlnerbos en Vaals. Hier ontpopte Arnold en Leon zich als de tempobeulen. Na zo 100 km besloot ik om niet naar Valkenburg te fietsen, maar naar Heijenrath. Na een verkwikkende douche, kwam ik Leon en Jonathan weer tegen. In de avond zijn wij met z’n 3 lekker gaan eten en met mooie verhalen over deze tocht en de Marmotte sloten we deze sportieve en leuke dag af.

Groet,
Vincent

Reacties zijn gesloten.