Volta Classic

Volta Classic

’s morgens 7 uur verzamelen bij de Karwei. Patrick Lissone en ik arriveerden daar als eerste , maar al snel kwam een tweede auto het parkeerterrein opgereden.
In eeste instantie dacht ik , die gaan de Karwei overvallen , maar het waren Angelo Dierick en Bram de Feijter uitgedost in traininspak en mutsen op, het was koud vanochtend. Traditioneel koffiedrinken in Nederweert met een gebakje van Marc Heijblom , veertig jaar jong geworden : gefeliciteerd !!
Een grote groep vertrok uit Eysden voor de Volta met veel bekende gezichten , maar ook nieuwe , welkom Arno Mureau , klinkt frans maar hij heeft de looks van een Italiaan.

Heuveltje op , heuveltje af , die eerste uren haalden we meer in , als dat we ingehaald werden goed gegroepeerd gereden en bij de eerste spitsing koos Marc de 85 km ( had hij van te voren aangegeven ) en zoals we weten is hij dan niet meer over te halen voor meer . Bij Erik de Tank was de tank leeg , ziek , zwak en misselijk heeft hij de koers moeten verlaten , beterschap Erik Koevoets. De rest ging voor de 120 / 150 km route en het was gezellig , ondanks dat de zon maar niet wilde doorbreken. Ketting breuk op de Schweiberg van Bram, wat een power heeft die man dit jaar !! Wat verder opviel was het goede rijden van Cees Hogendoorn, toch niet de kleinste onder ons, goed getraind voor Parijs / Roubaix denk ik , en Bart Geerts bedankt voor het wachten op de toppen, niet altijd een feestje met dit weer , maar het is ook je lot als berggeit van de dag. Op aandringen van Joost Lenders nog een lusje eraan geplakt met een steile klim als laatste , hier zocht ik nog even het asvalt op. als allerlaatste 10 km naar beneden waar Patrick Bram en ik als drie muskatiers reden : alle voor een en een voor ons allen !!!

Terug in Eysden een broodje gegeten en het zat er weer op, met de focus op volgende week .

VC1

Reacties zijn gesloten.